PROGRAM

10.45 – 11.00

VELKOMSTTALE

Foran Rådhuset ved Arrangør Rie Skovgaard og Egedals Borgmester Vicky Rasmussen

11.00

Båndet klippes og DØRENE ÅBNES,

Over 50 forfattere og 10 illustratorer står klar til at tale om og sælge massevis af bøger

DEBATPANEL

Moderator: Estrid Dyekjær/Læsekrogen.

11.30 – 11.50

KÆRLIGHED MED KANT

Se uddybning længere nede.

12.00 – 12.20 

NOVELLENS KRAFT

Se uddybning længere nede.

13.00 – 13.20 

WORLDBUILDING - FIKTION VS. FAKTA

Se uddybning længere nede.

13:30  – 13:50

KRIMIER I LOKALMILJØET

Se uddybning længere nede. Lauritzen

15.00

Dørene lukkes og Egedal Bogfest 2024 er slut - Vi ses 4. oktober i oktober 2025

 
11.30 – 11.50

DEBAT: KÆRLIGHED MED KANT

Chick-litt, feel-good og romance er bare nogle af de betegnelser der bruges om bøger, skrevet af, for og om kvinder, men er sukkersød glasur virkelig nødvendigt for at skrive om kvindeliv?

I samtale med Anne-Pia Jørgensen og Anjelica Søndergaard undersøger Estrid Dyekjær hvor meget kærligheden egentlig fylder mellem linjerne og om candyfloss står i vejen eller er nødvendigt for at formidle barske, realistisk og ubærlige historier.

 
12.00 – 12.20

DEBAT: NOVELLENS KRAFT

Udskældt og underkendt, men alligevel et elsket format. Gennem århundreder er noveller blevet skrevet, læst og analyseret. Hvem har fået en studenterhue uden at have læst ’Brudstykker af en landsbydegns dagbog’ eller andre gamle noveller, der fortsat kan formidle sanseindtryk så stærkt, at man føler man står på den jyske hede før opdyrkningen for alvor tog fart.

I samtale med Charlotte Haile og Sinus Reuss undersøger Estrid Dyekjær, hvorfor novellens format er så stærkt og om det også gælder nutidige udgivelser i ugeblade og antologier.

 
13.00 – 13.20

DEBAT: WORLDBUILDING - FIKTION VS. FAKTA

Fantasy står stærkt som aldrig før og vi elsker at dykke ned i nye verdener, der i varierende grad adskiller sig fra den virkelighed vi lever i. Men hvordan skaber man nye verdener og er det egentlig lettere at skrive om virkelige historiske steder end at opbygge hele universer fra bunden?

I samtale med Mikkel Wendelboe og Martin Davidsen forsøger Estrid Dyekjær at få svar på, hvordan litteraturens verdener opstår.

13.30 – 13.50

DEBAT: KRIMIER I LOKALMILJØET

Da ’Rejseholdet’ for tyve år siden turnerede land og rige rundt tryllebandt hver episode danskerne – særligt i de byer, der lagde scene til ugens afsnit. Hvordan påvirker det plottet, og ikke mindst læseren, at en krimi iscenesættes i et genkendeligt lokalområde?

Estrid Dyekjær får hjælp af Thomas C. Krohn og Ulrik Lauritzen til at blive klogere på, hvordan krimien i lokalmiljøet skiller sig ud fra andre formater.

Vi ses til næste år - Så er det igen tid til at fylde boghylderne.

Dørene åbner for Egedal Bogfest 2025 lørdag den 5. oktober på Egedal Rådhus - Det bli’r en god dag.

Planlægningen af 2025 er allerede startet og Egedal Rådhus åbner dørene første lørdag i oktober.